CUM SE PREPARA?
BASIC BLACK
Preparare:
Pregătește o cană mare de cafea, două shot-uri. de espresso si 150-180 ml apa. Pentru a o pregăti, îți recomandăm să folosești un kit V60. Toarnă apa fierbinte încet peste cafea.
Ingrediente:
2 shot-uri espresso,
150-180 ml apa
STRETTOUL TAU:
BASIC BLACK ESTE MODUL MEU DE A BEA CAFEA
Café Latte
Preparare:
Pregătește un pahar de 400 ml. La un shot de espresso preparat, adaugă 240-300 ml de lapte fiert și 1 cm de spumă de lapte.
Ingrediente:
1 shot de espresso, 240-300 ml lapte,
spumă de lapte
STRETTOUL TAU:
CAFE LATTE ESTE MODUL MEU DE A BEA CAFEA
BREVE
Preparare:
Cafe Breve este o cafea espresso cu lapte și spumă de lapte. Pregătește un shot de espresso, adaugă 40 ml lapte fiert și 20 ml spumă de lapte.
Ingrediente:
1 shot de espresso,
40 ml lapte fiert,
30 ml spumă de lapte
STRETTOUL TAU:
BREVE ESTE MODUL MEU DE A BEA CAFEA
Café Melange
Preparare:
Melange este o specialitate tipic Vieneză. Este un espresso mic servit în ceașcă mare cu lapte pe jumătate spumat și cu cremă de lapte deasupra.
Ingrediente:
1 shot de espresso,
30 ml lapte spumat pe jumătate,
15 ml cremă de lapte
STRETTOUL TAU:
CAFE MELANGE ESTE MODUL MEU DE A BEA CAFEA
RISTRETTO
Preparare:
Ristretto, care înseamnă „limitat” sau „restricţionat” în limba italiană, este o doză scurtă de espresso preparată cu o cantitate normală de cafea măcinată, dar cu aproximativ jumătate din cantitatea de apă. Italienii o prepară în mod tradiţional cu 22 ml de cafea măcinată; nord-europenii preferă o versiune mai lungă, de 40 ml.
Ingrediente:
1 shot de espresso,
22-40 ml apă fierbinte
STRETTOUL TAU:
RISTRETTO ESTE MODUL MEU DE A BEA CAFEA
CARAJILLO
Preparare:
Un carajillo este o băutură fierbinte de cafea la care se adaugă un lichior tare. Este tipic Spaniei și mai multor țări din America Latină. Ai nevoie de 3 părți cafea preparată (black/americano) și o parte lichior. Se mai adaugă și zahăr, scorțișoară.
Ingrediente:
cafea black preparată,
20 ml lichior, zahăr și scorțișoară după gust
STRETTOUL TAU:
CARAJILLO ESTE MODUL MEU DE A BEA CAFEA
CAPPUCINO
Preparare:
Prepară un espresso (40 ml), adaugă peste el 70 ml lapte spumat, zahăr și scorțișoară după gust.
Ingrediente:
1 shot de espresso,
70 ml lapte rece, zahăr și scorțișoară după gust
STRETTOUL TAU:
CAPPUCINO ESTE MODUL MEU DE A BEA CAFEA
ESPRESSO
Preparare:
Adaugă apă în rezervorul espressorului și lasă aparatul la încălzit pentru cel puțin 20 de minute. Folosește cafea proaspăt râșnită pentru un gust ideal. Foarte importanta este dozarea: un espresso simplu inseamna 7 g de cafea, iar unul dublu, 14 g.
Ingrediente:
7/14 g cafea,
40 ml apă.
STRETTOUL TAU:
ESPRESSO ESTE MODUL MEU DE A BEA CAFEA
FLAT WHITE
Preparare:
Pregătește un pahar de aproximativ 200 ml, adaugă 2 shot-uri de espresso și cremă de lapte (aproximativ 180 ml lapte rece).
Ingrediente:
2 shot-uri espresso,
180 ml lapte rece
STRETTOUL TAU:
FLAT WHITE ESTE MODUL MEU DE A BEA CAFEA
IRISH COFFEE
Preparare:
Toarnă un espresso (simplu sau dublu) într-un pahar transparent, din sticlă. Adaugă zahăr și amestecă bine. Toarnă whisky și ai grijă să rămână loc și pentru frișcă. Adaugă (după gust) un strat de frișcă proaspăt bătută.
Ingrediente:
20-40 ml espresso,
3-5 ml whisky (după gust),
frișcă proaspăt bătută
STRETTOUL TAU:
IRISH COFFEE ESTE MODUL MEU DE A BEA CAFEA
YOUR COFFEE. YOUR WAY.
Pentru tine, doar cafeaua perfectă. Alege momentul din zi când ai cea mai mare nevoie de cafea și tipul preferat de cafea și află care e match-ul tău!